28 d’agost del 2008

ERA TRADICION HÈTA DANÇA


20 ans de trabalh e investigacion, an permés ad aguest grop de dances araneses mostrar er art e eth sentiment aranés mejantçant eth vestiari e era musica.

Es Fradins de Vielha auem sajat d’enténer era dança coma un veïcul culturau entà difóner eth messatge deth sentiment aranés. Lengua, cultura e tradicions configuren era nosta esséncia.

3 comentaris:

jep badia ha dit...

ja hèm en internet, açò a d'ester er inici d'ua naua epòca. Moltes felicitats pes 20 ans a toti es que hi son e as que i an estat.

pilar ha dit...

Moltes felicitats en aguest anniverssari. An estat 20 ans d'alegries e satisfaccions sustot perque auetz dath un nau significat ara paraula tradicion. Demori poder celebrar damb vosati es 3o, 40....

carlos ha dit...

Ariuan – Antigament

Jo definiria aquest espectacle com “la màgia de la plasticitat feta dansa”. Els gestos, el so, la música, configuren una melodia que et transporta a través dels paisatges aranesos. Tot va a ritme, ballarins grans i petits, roba que es mou acompanyant el cos del que interpreta les notes musicals.

Quan un contempla aquesta escenografia ajupit a la cadira, es recrea en el temps passat, en aquell modus vivendi que tant agrada als historiadors d’escorcollar, per tal de treure el significat que moltes vegades imagina.

Això és la història, un cúmul de fets que s’han de reconstruir a base d’escrit i suposicions de com vivien, sentien i opinaven.

Ariuan és el fruit de tot allò que demana un poble cult, que no és altra cosa que la memòria d’allò que te valor.

Moltes gràcies a tots per haver-nos donat la possibilitat, un cop més, de gaudir d’una recreació històrica a través de la dansa.

Carlos Sánchez

20 ANIVERSARI

Eth grop de dances “Es Fradins de Vielha “, volem arregraïr a toti era acuelhuda qu’auec eth nòste espectacle deth passat diuendres dia 5 de seteme entre eth public que i assistic.

Quique Boya Busquets
President